Анкета: Доволни ли сте от работата си?

Според едно скорошно изследване, проведено в САЩ от Spherion, се наблюдава значително недоволство сред наемните работници към техните работодатели заради това, че последните не проявяват особени усилия да ги задържат на работа, т.е. да им предоставят условия, отговарящи на техните изисквания. Според Roy Krause,  президент и управител на Spherion:

Служителите са силно неудовлетворени от усилията, които работодателите полагат по отношение на факторите, които те смятат за важни и които бих ги накарали да останат на сегашната си работа.

Само 43% от анкетираните са отговорили, че са доволни от работата си, което за традиционно оптимистичното американско общество е шокиращ факт.

При нас, предполагам, че нещата стоят още по-зле. Ние вече сме класирани като най-недоволната нация в Европа, така че вероятно негативните отговори ще бъдат много повече. Затова реших и аз да проведа едно такова мини-изследване и да ви попитам: Доволни ли сте от работата си?

Анкетата е поместена в горния ляв ъгъл на сайта. Апелирам и тези, които четат този блог през RSS feed също да дойдат и да гласуват.

Кажете си мнението! Излейте си болката!

Ако някой иска да се аргументира по-подробно, може да го направи в коментар към този пост. Анкетата ще стои 1-2 седмици и след това ще видим какви са резултатите.

Гласувайте!

Може да харесате още...

5 Отговори

 1. Vani каза:

  Моят вариант на отговор си го пропуснал в анкетата, затова го добавям като коментар 🙂

  Работата ми е добре, шефовете са добре, просто не е това, което винаги съм искала, работя я по необходимост.

  Не мога да кажа, че си обичам работата, защото ми тежи това, че не е мойто си нещо, не е мойта сфера и вероятно когато необходимостта отпадне, ще я напусна, въпреки че е хубава работа с добри шефове.

  Вероятно все пак бих казала ‘доволна съм’, но не мога да гласувам първата опция в анкетата.

 2. В момента не работя, така че не мога да гласувам, но преди 1 седмица бих гласувал (не фигурира като възможен отговор в тази анкета) за:

  „Става, т.е. работата не е това което искам, макар че шефа става, просто необходимост“

 3. Снеж каза:

  И моето мнение липсва в опциите и то е, че шефовете ми са готини, но работата е скучна. Освен творческите професии, не мисля, че има работа, която може да не стане скучна след 2-3 месеца практикуване, или малко повече…

 4. Майк Рам каза:

  Аз мисля, че във всяка професия има място за творчество и ако наистина ти харесва да я вършиш, можеш непрекъснато да измисляш нови начини да я правиш интересна.

 1. 10.01.2008

  […] тази анкета преди повече от два месеца и даже в един момент забравих да я сваля. Интересното […]