Да те уволнят от Yahoo!

Penelope TrunkPenelope Trunk е известен блогър и автор в Yahoo! Finance по въпросите на кариерата и намирането на работа. Признавам си, че често съм заимствал теми и съм цитирал постове от нейния блог, защото тя е изключително провокативна, а нейните идеи са доста радикални и често предизвикват остри полемики.

Въпреки, че не е много удобна за всички, аз лично съм й голям почитател, защото тя ме кара да си размърдам сивото вещество под черепа и да се замисля дали това, което правя, е наистина моя път в живота. Благодарение на нейните постове научих много за себе си и за това кое е важно в живота – дали да бачкаш като малоумен неща, които не са ти по душа или да поемеш риска да станеш сам на себе си началник, дали да молиш работодателя да те вземе на работа или да му покажеш колко ще загуби, ако не го направи.

Пенелопи я уволниха от Yahoo!.

Въпреки, че със своите провокативни материали тя носеше огромен трафик за медията, явно не е била удобна за някого, още повече, че под нейните материали винаги е имало лавина от хейтърски коментари от хора, които се страхуват, че с писането си тя разкрива техните слабости и грешки. В крайна сметка причините за нейното уволнение остават неизяснени, но това, което тя разкрива в своя пост, е голямото разочарование и болка от това, че с нея са се отнесли като с парцал. Въпреки унижението и разочарованието, тя запазва сила на духа и продължава своя професионален път, а нейните читатели показаха своята преданост и подкрепа, така че тя едва ли ще чака дълго преди отново да намери работа, която да й даде възможност за пълна изява. Остава само малко да изчакаме.

Междувременно, Пенелопи продължава да пише в своя блог, който е един уникален извор на идеи за бизнеса и за кариерата. Истинско предизвикателство за читателя да погледне в себе си и да разкрие своя потенциал – едно доста трудно упражнение, но пък за сметка на това и наградата е голяма. Няма да сгрешите, ако посетите нейния блог, а ако станете негови редовни читатели ще успеете да се насладите на богатството на нейните идеи, а това със сигурност ще повлияе и на вашите.

Може да харесате още...