Методите за подбор на кадри са остарели и дълбоко погрешни

Malcolm GladwellТова твърди известният автор Malcolm Gladwell в изказването си на конференцията на списание New Yorker „Stories from the Near Future“. Там той дава множество примери от областта на спорта, образованието и правото, в които с доста статистически данни се доказва, че опитите ни за „научно“ тестване и оценяне на качествата на един кандидат преди да бъде назначен, са неефективни. Те се базират единствено на стремежа към сигурност, но в днешният динамичен живот, са необосновани и не носят почти никаква полза.

Малкълм Гладуел е известен като човек с нестандартно мислене и неговите идеи често са изненадващи и провокативни. За сметка на това, твърденията му винаги са подлътени със солидни данни от проведени изследвания и винаги са интересен повод за размисъл.

Вижте презентацията му – няма да ви отнеме много време и съм убеден, че ще ви заинтригува.

Гласувайте за тази статия в Svejo.net: [wp:svejo-net]

RSS feed Ако харесвате статиите в този блог и се интересувате от тематиката, която разглеждаме, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, абонирайте се напълно безплатно за нашия бюлетин чрез RSS feed или по имейл.

Може да харесате още...