Безплатен фитнес в офиса – мощен фактор за повишаване на мотивацията

фитнес тренировки в офиса

Представяте ли си да имате възможност да ползвате фитнес в офиса? А ако е безплатно? А през работно време?

Наскоро попаднах на една статия, в която се коментира, че все повече компании в САЩ предлагат някакви допълнителни облаги на своите служители, свързани с ползване на фитнес. Както вече писах, има много и различни форми на възнаграждаване и мотивиране на служителите, които не струват много пари, и една от тях спокойно би могла да бъде ползването на фитнес.

Авторът на статията много точно отбелязва, че подобна сделка е от взаимна полза както за работодателя, така и за служителя. От една страна, служителят не губи време за физически упражнения и е по-мотивиран да ги прави, което го прави по-свеж и работоспособен, и най-важното – по-здрав. Работодателят от своя страна печели по-мотивирани и по-здрави служители, което означава по-висока продуктивност и по-малко болнични.

Оказва се, че идеята за здравия дух в здраво тяло приема все по-примамливи измерения, що се отнася до допълнителните облаги, които фирмите предлагат на своите служители:

  • В някои фирми разрешават на служителите си да ползват няколко часа на седмица от работното време за фитнес.
  • Другаде спазаряват отстъпки за служителите си или направо раздават безплатни карти за ползване на обществени фитнес зали.
  • Трети пък оборудват собствена фитнес зала в офиса, за да не губят служителите време в път. Гарнирана с баня и съблекалня, това дава идеална възможност за активни тренировки дори и извън работното време.
  • Най-щедрите даже ангажират персонален фитнес треньор за своите подопечени!

Аз мисля, че това е една добра идея. Може би това е първата стъпка в осъзнаването, че служителят не е стока или добитък, който трябва да изцедиш еднократно и да го захвърлиш, а ценен капитал, който може да носи печалба на фирмата, ако се управлява добре.


Ако искате да бъдете успешни мениджъри и да ръководите мотивирани и ефективни екипи, посетете курсовете по управление на проекти, които водя във фирма RammSoft – професионално обучение, базирано на най-добрите примери от практиката!


Гласувайте за тази статия в Svejo.net: [wp:svejo-net]

RSS feedАко харесвате статиите в този блог и се интересувате от тематиката, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, абонирайте се за съдържанието на блога чрез RSS feed или по имейл.

Може да харесате още...

1 Отговор

  1. 24.11.2008

    […] статия публикувана в уеб страницата на мениджъра Майк Рам – подобна сделка е от взаимна полза, както за фирмата и […]