5 важни правила за вашата кариера

Като продължение на темата от предишната статия за сигурността на работата, ви предлагам днешните 5 правила, които, макар и изпълнение с хумористичен заряд, съдържат важни истини за вашата кариера.

 1. Твоят работодател ще те съкрати в момента, в който има интерес от това. Няма незаменими хора.
 2. Тези, които могат, го правят. Тези, които не могат, започват работа в отдел „Човешки ресурси“.
 3. Отделът „Човешки ресурси“ във вашата фирма не е твой приятел!
 4. Ако винаги си правил това, което винаги си правил, винаги ще получаваш това, което винаги си получавал.
 5. Животът е кратък, затова работи умно, а не много.

Scott Williamson, от когото научих тези правила, твърди, че те трябва да се превърнат във ваша мантра – думи, които трябва постоянно да повтаряте, за не губите връзка с реалността. Може би идеята никак не е лоша?

Гласувайте за тази статия в Svejo.net: [wp:svejo-net]

RSS feed Ако харесвате статиите в този блог и се интересувате от тематиката, която разглеждаме, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, абонирайте се напълно безплатно за нашия бюлетин чрез RSS feed или по имейл.

Може да харесате още...

5 Отговори

 1. Georgi каза:

  Не са лоши като идея, но от друга страна можем да се опитваме да гледаме позитивно върху нещата, само имайки предвид тези „правила“.

  Предполагам че ако мислим постоянно за тях и ги превърнем в мантра, живота ни ще стане доста по-нещастен..

  🙂

 2. Longanlon каза:

  това, че който не може отива в отдел „човешки ресурси“ е доста вярно

  напоследък се сблъсквам с такава потресаваща некомпетентност от „специалисти“ по hr, че направо се чудя що за работодател би им поверил избора на служителите си…

 3. Майк Рам каза:

  Георги, всичко зависи от настройката ти. Ако смяташ, че тези неща те правят обречен, ще бъдеш нещастен. Но ако ги премеш като полезна информация, която можеш да използваш, за да изградиш своята кариера, ще бъдещ много щастлив.

  Всичко е въпрос на избор.

 4. Ник каза:

  И в чужбина е така, може да потвърдя с тази в която работих за последно – жената на баш шефа не искала да седи в къщи, и затова какво? Станала HR в неговата фирма. Между другото това явно е повсеместна практика, защото като се замисля и шефа на приятелката ми има същия HR хахаха

 5. Ваня каза:

  Аз съм ЧР и не работя за приятеля си 😉 Да сменя професията или приятеля си? И не съм съгласна, че съм некомпетентна, но както и да е.. това вече е въпрос на мнение 🙂