Петък – ден на майстора. Новите фирмени правила.

Reading newspaper in the toiletКриза е (поне така казват по телевизията). И фирмите започват да затягат коланите. Всяка стотинка, всяка минута са ценни и не трябва да се прахосват. Служителите трябва да бъдат по-дисциплинирани и затова във фирмите се въвежда военно положение за справяне с кризата.

Александър Божков е публикувал едно забавно писмо от Ръководството на фирмата до нейния отдел „Човешки ресурси“. Предлагам ви кратък откъс от него.

Болнични

Вече не приемаме болничния лист като доказателство за болест. Ако можете да отидете на лекар, значи можете да дойдете на работа.

Почивни дни

Всеки служител ще получи 104 лични почивни дни в годината. Те се наричат събота и неделя.

***

Използване на тоалетна

 1. Като цяло, твърде много време се прекарва в тоалетната. Сега има ограничение от три минути за ползването на кабинките.
 2. В края на трите минути, ще звучи аларма, тоалетната хартия ще се прибира, вратата на кабинката ще се отваря и ще бъдете заснемани

Обедна почивка

Пълничките хора имат 5 минути за обяд, тъй като това е цялото време от което се нуждаят, за да изпият едно хапче за отслабване.

Пълният текст – при Божков.

Весел уикенд! 🙂

Гласувайте за тази статия в Svejo.net: [wp:svejo-net]

RSS feed Ако харесвате статиите в този блог и се интересувате от тематиката, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, абонирайте се за съдържанието на блога чрез RSS feed или по имейл.

Може да харесате още...

3 Отговори

 1. Longanlon каза:

  страроооооооо 🙂

 2. Майк Рам каза:

  Старо, но златнооооооо 🙂

 3. napster каза:

  Наистина може за някой хора да е златно. Пък и някой неща не се променят.