Връзки

Тук можете да намерите полезна информация по темите за намиране на работа, кариерно развитие и личностно усъвършенстване, които съм намерил за интересни и които искрено ви препоръчвам! Това са сайтове и блогове, посветени на успешната кариера, търсенето на най-подходящата работа и намирането на успешния баланс между работата и личния живот. Заедно с материалите от Нова работа, те предлагат много полезни материали, с помощта на които да изградите успешна кариера и да постигнете удовлетворение от работата си.

Български блогове и сайтове за кариерно развитие

Да си намериш работа е като да си намериш гадже – блог на Капка Стойкова, посветен на намирането на нова работа, тактики за кандидатстване и полезни кариерни съвети. В него можете да намерите и много ободряващи мисли за създаване на позитивно настроение и увереност в собствените умения – задължителни фактори за успешно намиране на работа.

***

Офис живот – блогът на Аксиния Баева за живота в офиса, стреса на работното място и  отношенията между работници и шефове.

***

Блогът на JobTiger – HR блог за специалисти и търсещи работа.

***

KARIERI.bg. Информационен сайт за работа, обучение и HR.

***

Karierist.com. Никога не е късно да направиш кариера!

***

Учебникът.ком. Блог за успешна кариера.

***

HR блогът на Нели. Блог за HR мениджмънт, стратегии, кариера и организационно развитие.

***

Англоезични блогове и сайтове за работа и кариера

Gerilla Job Hunting. Партизански тактики за търсене на работа. Блог на David Perry – автор на книгата Guerrilla Marketing for Job Hunters – предлагащ много ценни съвети как да открием и да спечелим желаната работа като бъдем уникални и оригинални.

Повече за партизанските тактики за намиране на работа можете да прочетете в блога Нова работа.

***

Jobacle.com Blog. Колективен блог за кариерни съвети и новини. Ценен източник на информация за състоянието на трудовия пазар в Щатите и тенденциите в областта на човешките ресурси.

***

Secrets Of The Job Hunt. Един от най-богатите и полезни Интернет ресурси за търсещите работа. Предлага изобилие от техники и тактики за кандидатстване за работа, както и ценни съвети за изготвяне на автобиографии и мотивационни писма от опитни професионалисти в областта на управлението на човешки ресурси и кариерни консултанти и посредници.

***

На тази страница са представени блогове и сайтове, посветени на управлението на хора и на усъвършенстването на личните качества на всеки един от нас, по пътя към успеха – както в бизнеса и кариерата, така и в живота.

Нова визия – един от най-популярните блогове в българското уеб-пространство, посветен на теми за мениджмънт, бизнес и развитие.

***

Сайтове и блогове за мениджмънт и личностно развитие

Знам и мога (Elearning blog) – блог за електронни обучения и HR.

***

Списание Мениджър. Едно от най-авторитетните издания в областта на мениджмънта у нас.

***