Как се пише CV?

Тъкмо започнах да пиша против постоянно мрънкащите хора и изведнъж в социалните мрежи за споделяне на линкове се появи брилянтната статия на Тодор Христов от блога JobHow.org 10 златни правила за перфектна автобиография (CV), която просто не мога да пропусна да цитирам тук и да ви насоча към нея, ако някой все още не я е прочел.

Статията не е нова, но е интересно как преди време, когато е била публикувана, не ме е впечатлила толкова много, а сега я намирам за убийствена. Явно има значение с каква нагласа подхождаш към материала и с какви очи го четеш.

Тодор започва директно с най-важното, което всеки трябва да помни, когато подготвя CV-то си – неговата цел е да ви осигури интервю. Това е вашата реклама, защото в крайна сметка вие се опитвате да продадете себе си – поне вашите умения и вашия труд.

В статията с много малко думи, но много точно са отбелязани всички аспекти на изготвянето на една автобиография и всички фактори, които трябва да вземете под внимание. Тодор е вложил много мисъл и е вдигнал доста емоционалния заряд (нещо, което прави рядко), което означава, че наистина е успял да синтезира всичко важно от теорията и от личния си опит в тези 10 точки. Аз, като един самозван „експерт“ в писането на CV-та и участие в интервюта за работа (над 20 работни места и в пъти повече конкурси), мога да кажа, че това е точната рецепта, която ако спазите вярно, гарантирано ще ви осигури интервюто за работа, което е и целта на занятието. Обратно, неизпълнението на кое да е от „златните правила“ може да ви размине с желаната работа.

Тази статия е абсолютно задължително четиво за всеки, който си търси нова работа. Припомняйте си я и следвайте нейните съвети всеки път, когато решите да смените работното място и да кандидатствате другаде.

Успех!

Може да харесате още...

5 Отговори

 1. Vani каза:

  Така е. И на мен много ми помогнаха съветите му, когато си търсех работа.

 2. Веселин Стефанов Делчев каза:

  Много добьр саит.

 3. Майк Рам каза:

  Благодаря! Надявам се да ви е полезен.

 4. www.uchebnika.com каза:

  http://www.nova-rabota.com е блог, който редовно четем и ни вдъхновява.

  Препоръчваме едно полезно четиво
  http://www.uchebnika.com/ebook/career-book.pdf
  Това е един полезен ресурс. Надяваме се да ви хареса!

 5. Майк Рам каза:

  Благодаря, момчета! Пожелавам успех на вашия сайт! Вашият ebook е много добър!