Полезни връзки: Имейл съвети и правила

Статията 10 закона за писане на имейл, която публикувах миналата седмица, се оказа изключително интересна за вас и затова реших да се поразровя и да ви предложа и други материали, свързани с правилното използване на имейла като средство за бизнес- и лична кореспонденция.

 • Христо Янков е публикувал на страниците на Нова визия статия, озаглавена Електронната поща: 16 грешки, които не трябва да допускате във фирмената си кореспонденция. В нея той засяга въпросите за препълнената поща и изоставените адреси. Не допускайте пощенската кутия да ви се препълни! Ако това се случи, писмата, изпратени до вас, ще се връщат на техните податели и вие няма да ги получите, а могат да си помислят, че адресът е невалиден или просто, че вие сте несериозен човек. Не изоставяйте пощенски адрес тихомълком! Ако сте решили да прекратите използването на някой адрес, уведомете хората, които ви пишат на него, за това ваше решение и ги пренасочете към друг активен адрес. Не изпращайте големи по обем прикачени файлове без предупреждение! Уверете се предварително, че пощенската кутия на адресата може да ги поеме и че той лично е съгласен.

Надявам се да ви бъде интересно и полезно.

Приятно четене!

Гласувайте за тази статия в Svejo.net: [wp:svejo-net]

RSS feed Ако харесвате статиите в този блог и се интересувате от тематиката, която разглеждаме, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, абонирайте се напълно безплатно за нашия бюлетин чрез RSS feed или по имейл

Може да харесате още...

2 Отговори

 1. Svejarka каза:

  Napravi mi vpechatlenie, che v statiyata, koyato publikuvahte „10 закона за писане на имейл“, ne beshe posochen iztochnikat, ot koyto e vzeta. Ako ne se lazha, tova beshe edno ot spisaniata „Business Spotlight“ ili „Manager“, kato poveche klonya kam parvoto si predpolozhenie.

 2. Майк Рам каза:

  Предположението ви е дълбоко погрешно. 🙂

  Списание „Business Spotlight“ никога не съм го чел, а в „Manager“ не съм попадал на подобна статия.

  Източник не е посочен, защото статията е авторска. Някои от идеите са заимствани от различни интернет сайтове, но както знаете, авторски права върху идеи няма. Коментарите са изцяло мои.