Коя е най-добрата кариера за вас? Онлайн тест

Да обичаш това, което работиш или да работиш това, което обичаш – това е голямата дилема на днешното време. Много хора захващат някаква работа, за да изкарват някакви пари и после страдат от това, че не я харесват, че не се развиват или че просто е скучна.

Големите мъдреци казват, че трябва да избереш работа, която обичаш да правиш и така няма да работиш през целия си живот, защото работата всъщност е кеф.

Признавам си, че и аз съм попадал на места, където просто съм заработвал някой лев и скоро съм осъзнавал, че моето място не е там и съм напускал. От скоро приех свободата да работя само това, което ми харесва и се чувствам наистина прекрасно!

Знаем ли, обаче, какво наистина искаме? Много често потискаме истинските си желания и интереси с извинението, че не сме достатъчно кадърни, опитни или красиви за това, което наистина желаем. Че тази работа не е за простосмъртни като нас, а се влиза само с връзки и куп други подобни оправдания.

Попаднах на един сайт, който предлага тест, с помощта на който да проверите коя е най-подходящата кариера за вас. Дали отговорът, който ще получите на края е точно това, което е най-добро за вас, е спорно. По-важното е, че тестът ви превежда през 105 въпроса, които трябва да си зададете и да отговорите на тях искрено. Тези въпроси ще ви върнат към детските ви мечти и наистина ще ви помогнат да се вгледате в себе си и да си припомните какво действително сте искали да правите в живота.

Ще успеете да прецените дали това, което работите в момента, е това, за което сте мечтали. И ако не е – дали не е по-добре да се върнете към него, отколкото да се самозалъгвате с извинения. Сигурен съм, че никога не е късно човек да се върне към мечтите си. Това е нашата същност, това е най-добрия начин да се радваме на живота и да се чувстваме пълноценни.

Опитайте теста – за него не е необходима много смелост. А после помислете пак.

Актуализация: за съжаление, сайтът вече е премахнат от този адрес. Ако открия този тест отново, ще го публикувам пак. Ако някой от вас го намери – моля, пишете ми, за да го цитирам и тук. Благодаря!


Гласувайте за тази статия в Svejo.net: [wp:svejo-net]

RSS feed Ако харесвате статиите в този блог и се интересувате от тематиката, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, абонирайте се за съдържанието на блога чрез RSS feed или по имейл.

Може да харесате още...

8 Отговори

 1. Христина каза:

  Има един момент когато обаче много искаш да се занимаваш с нещо но то не ти се отдава или е много зле платено. Тогава няма как да следваш мечтите си!

 2. Майк Рам каза:

  Никой не е казал, че ще е лесно! Дали наистина работата не ти се отдава или ти просто нямаш достатъчно воля, за да се усъвършенстваш?

  Същото е и със заплащането – ако си посредствен в дадена работа – ще получаваш и посредствено заплащане. Ако си най-добрият – тогава и парите ще са добри.

  Аз вярвам в това и мисля, че това, което ти е нужно е вяра и воля. останалото идва само. 🙂

  Не се отказвай от мечтите си!

 3. Христина каза:

  Thumbs Up!

  Съгласих се !

 4. Silvy каза:

  В първия момент си казах – доста дълъг тест, но започвайки го, отговорих на въпросите на един дъх. Нямах търпение да видя какво ще излезе. Е, не бях учудена от резултата – точно това, което искам да правя занапред .. 🙂

  Поздравления за това, че си намерил този тест 😉

 5. Майк Рам каза:

  Браво, Силви!

  Ти си от малкото щастливци, които правят точно това, което искат. 🙂

 6. Silvy каза:

  Е, за момента не правя на 100% това, което желая.. но постепенно натам вървят нещата .. и се надявам скоро да е факт това 😉

  Все пак за всичко се изисква време 🙂

 7. nik4077 каза:

  Хмммм,да интересен е,а най-интересното е,че ми препоръчват да се занимавам с това,което се занимавам в момента(Sales Rep.),а засега наистина точно това ми доставя удоволствие и доходи 🙂 :)!!!

 8. Майк Рам каза:

  За съжаление, сайтът вече го няма и тестът не можах да го открия другаде, но този пост си остава добро място за споделяне на разсъждения за идеалната работа, така че ще го запазя.