Петък – ден на майстора: Не се е*авай с Big Brother!

 

Dilbert

Предполагам, че повечето от вас са виждали карикатурите от сериала на Scott Adams за Dilbert – човекът, на когото се случват всякакви нещастия, най-вече поради глупостта на неговите шефове и на корпоративната бюрокрация.

Историята разказва за един средностатистически американски служител, който си харесал много една от сериите, взел, та си разпечатал карикатурата и си я залепил на стената на работното „кубче“ (cubicle). Само че Големият брат не спи, а го наблюдава постоянно с камери (с цел сигурност, разбира се). И в един прекрасен момент, въпросната карикатура била докладвана на ръководството, което за лош късмет било оперирано от чувство за хумор, а самоиронията отсъствала генетично. Шефът приел смешката като недопустима критика и обида към собствената му светла личност и на момента уволнил злочестия служител. (Има и видео тук.)

Изводът: пазете си смешните карикатури за вкъщи и си ги лепете там, където друг не може да ги види. В офиса е твърде опасно.

Big Brother is watching you! И не прощава!

Гласувайте за тази статия в Svejo.net: [wp:svejo-net]

RSS feed Ако харесвате статиите в този блог и се интересувате от тематиката, която разглеждаме, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, абонирайте се напълно безплатно за нашия бюлетин чрез RSS feed или по имейл.

Може да харесате още...

1 Отговор

  1. sepuko каза:

    Аз имам тази карикатура на моя cubicle…Не са ме уволнили още 🙂 Уволнявали са ме за други неща.