Писма на читатели. Моите шефове си разбират от работата

Писма на читателиКолко от нас могат да си признаят, че имат свестни шефове и да се работи с тях е удоволствие? Сигурен съм, че няма да са много. По-скоро ще започнем да се оплакваме колко са некадърни и как ни пренебрегват, отколкото да кажем добра дума за тях.

Наскоро получих едно писмо от един мой читател, в което той споделя своя ентусиазъм от работата си и благодарността си към шефовете, с които работи, и от които научава тънкостите на професията.

Александър Кондев е на 24 години и е роден в Русе, но от няколко години учи и работи във Варна.

За мое голямо щастие ме приеха точно в желаната от мен специалност – „Туризъм“ – и почти веднага започнах да работя в тази област и да трупам опит.

Примерът на Александър е показателен – трябва да си отдаден на целта, която преследваш и да се занимаваш само с това, което обичаш, за да бъдеш щастлив. Ето какво казва пък за хората, които го ръководят:

С две думи – разбират си от работата. Във всяка една фирма, където съм работил, мениджмънта е на много високо ниво. Срещам разбиране и подкрепа и винаги, когато имам нужда, мога да разчитам на помощта на мениджмънта. Никой не се мисли за по-велик от останалите и никой не демонстрира, че е над другите.

Доволен съм, че всички мениджъри, с които съм работил, ме карат да приемам работата като удоволствие и мога да се уча от тях.

Нямам какво да добавя, освен, че искрено му се радвам и пожелавам така да изживее целия си професионален път. Вярвам, че успешният начин на общуване между ръководството и служителите се базира на взаимно уважение и зачитане и на принципа на взаимно изгодното сътрудничество. Тогава работата наистина ще бъде удоволствие за всички.

Гласувайте за тази статия в Svejo.net: [wp:svejo-net]

RSS feed Ако харесвате статиите в този блог и се интересувате от тематиката, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, абонирайте се за съдържанието на блога чрез RSS feed или по имейл.

Може да харесате още...