2008 – Равносметка на една изминала година

2008 - Равносметка на една изминала година

Наближава последният ден на 2008 година и идва време за кратка равносметка на работата на този блог. Нова работа бе създаден на 01.10.2007 и в началото на 2008 вече бе набрал скорост. Започнал като едни страничен проект, в който исках да споделям мениджърските си неволи и скромния си управленски опит, за изминалата година Нова работа се превърна в най-активния ми проект. Това беше блогът, в който вложих най-много старание и страст, и в резултат той се превърна в най-четения и най-посещавания ми блог, надхвърляйки 30 000 посещения за последния месец.

За първи път в живота си ознаменувах една цяла година като блогър и мисля, че стилът ми на писане и качеството на публикуваните материали чувствително се подобри. В края на годината интересът към блога се засили забележително и Google му присъди Page Rank 4, като в същото време тяхната търсачка го класира в първите си позиции по ключови думи като „нова работа„, „намиране на работа“ и „бизнес кореспонденция„.

В края на годината се появи и първия гост-автор – Ивайло Спасов – с което блогът започна повече да прилича на център, около който се съгражда едно общество на съмишленици, отколкото на лична инициатива. Надявам се през новата 2009 година да се включат и нови автори, за да направим съдържанието на Нова работа по-богато и по-интересно.

Рубриката Кандидати за работа е последната новост, която възникна през изминалата година, породена от желанието ми аз и моят блог да бъдем колкото може по-полезни. Лично аз очаквах доста по-голям наплив от кандидати, но изглежда все още малко хора се осмеляват да се изправят пред обществото и да заявят своите качества и своето желание за намиране на най-подходящата работа. Сигурно краят на годината и празничното настроение също са оказали своето влияние и повечето хора са решили да се погрижат за своята кариера след Нова година. Аз мога единствено да заявя, че няма да се откажа от това начинание и че трибуната, която предоставям, е свободна за всеки, който има куража да се представи пред бъдещите си работодатели.

Пожелавам спорна и успешна нова година на всички! Да сме живи и здрави, смели и решителни и да направим поне една крачка към онази работа и онзи начин на живот, които ни носят най-голямо удовлетворение!

За всички, които са пропуснали най-интересното от блога, ви го предлагам събрано накуп.

Най-напред – 10-те най-популярни публикации за годината:

  1. Кой всъщност работи в тази държава?
  2. 5 знака, че е време да смените работата
  3. 5 съвета за писане на ефективни имейли
  4. 10 правила за имитация на бурна дейност
  5. Напускам! Работата ми е скучна (от Ивайло Спасов)
  6. Коя е най-добрата кариера за вас?
  7. Ако си мислите, че работата ви е гадна
  8. 10 закона за писане на имейл
  9. Защо напускат добрите служители?
  10. За и против работата от дома

А в допълнение и някои, специално подбрани от мен, които смятам, че наистина бяха добри:

Щастлива и успешна Нова година!

Гласувайте за тази статия в Svejo.net: [wp:svejo-net]

RSS feed Ако харесвате статиите в този блог и се интересувате от тематиката, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, абонирайте се за съдържанието на блога чрез RSS feed или по имейл.

Може да харесате още...